Én a Szuper Tréner 3.nap

Túl vagyunk a 3. napon, ami egyben a második gyakorlati óránk volt.

Most egészen kipihenten érkeztünk a tréningre az ismét sűrű hét ellenére.

Alap program

Folytattuk tovább az alap program elsajátítását. Az eddig tanultakat fejlesztettük tovább, és emeltük a következő szintre, és pár új gyakorlat is bekerült a repertoárba.

Lucy gyönyörűen csinálta a feladatokat. Egyetlen probléma van csak. Eszméletlenül kaja központú. Ezért nem szoktam a mindennapokban kajával tanítani. Teljesen elveszti a kontrollt a finomságok láttán.

Bár lehet pont itt van a hiba, hogy keveset van tanítva jutifalattal, és nagyon megörül, ha mégis. Ez is ki fog derülni, mert maradni fog a juti a tréningekhez. Talán ezzel megoldódik a helyzet.

Szuper Szimat

Ez a nagyon jópofa tréning, igazi újdonság nekünk. Lucy ügyesen keresi a kis tégelyt, és szépen visszajelez rá, ha megtalálja.

Tiszta profi kereső kutya lesz belőle mire végzünk. 🙂

Dummy

Itt azért van némi bizonytalanság. Bár Lucy konkrétan bármit visszahoz, a kajával megtöltött dummyval nem érti mit kell csinálni. Még. Gyakorlojuk, aztán meglátjuk mi lesz belőle. 🙂

Végül

Nagyon jól éreztem magam. Jó új embereket, kutyusokat megismerni, tagja lenni egy új csapatnak és beszélgetni négylábú kedvenceinkről.

Jaj és majdnem elfelejtettem. Valami különös oknál fogva Lucy teljesen jól érzi magát a ketrecben. Nem feszült, nem idegeskedik. Sőt simán ott is tudtam benne hagyni egyedül. Csodák-csodájára semmi jele a megszokott szeparációs szorongásnak, ha idegen helyen egyedül marad. 🙂

Sejtelemem sincsen miért, néha olyan jó lenne belelátni a kis buksijába. De talán a tréning végére az is sikerül. 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Hasonló bejegyzések

Kutya az utcán
Kedvencek

A világ kutya szemmel

Fotó: Sammy-Williams a Pixabay által. Milyen a világ egy embernek? Először is kezdjük azzal, hogy milyen számodra a világ. Kiszámítható, biztonságos. Tudod, hogy mikor mehetsz

Bővebben »
Én-A-Szuper-Tréner-8-alkalom-12
Egyéb bejegyzések

Én a Szuper Tréner 8. nap

Bevezető Muszáj egy kis felvezetést is írnom ehhez a naphoz, hogy érezd mennyire is volt fontos tapasztalás. A csütörtöki csepeli edzés után Lucy az edzőnknél

Bővebben »
Lucy és Csabi

Sári Csaba

Családi kutyatréner és full time border apuka

“Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer.

De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra.

Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra…

Antoine de Saint-Exupéry

Személyes kedvenceim