Kutyaoktató leszek

Tegnap egy hatalmas lépést tettem az életem további alakulására nézve.

A gödöllői IntegralDog “Én a szuper tréner” képzésére jelentkeztem, ahol elsajátíthatom a Láthatatlan Póráz Módszer és Program minden csínját bínját.

Már most tudom, hogy kemény lesz visszaülni az “iskolapadba”. De végre olyat tanulhatok és utána azzal foglalkozhatok majd, amivel kicsit jobb hellyé tehetem a világot.

Így a következő 3 hónap csak a kutyázásról fog szólni. Nem mintha eddig nem arról szólt volna, de most lépünk egy szintet.

Folyamatosan jelentkezni fogok, hogyan alakul majd a képzés, és szeretném minden pillanatát megörökíteni.

Sőt a tervek szerint a programot nem csak Lucyval fogom végig csinálni, hanem Kovuval is.

Már régebb óta ismertem őt edzésről, de nem tudtam, hogy bármilyen probléma lenne vele. Viszont a vasárnapi terelésen kiderült, hogy hamar kapcsol be nála mániás viselkedés és ebből nehezen zökken ki, szinte lehetetlen lenyugtatni. Valahogy így néz ki az, amikor egy border collieval élete első másfél évében nem foglalkoznak és láncra verve tölti életét.

Ő egy ugyan törzskönyv nélküli, de törzskonyves szülőktől, “hoppá” alomból született border, aki (most finoman fogalmazok), nem “megfelelő” gazdához került.

Heni, Kovu örökbe fogadója, nagyon sokat dolgozik azon, hogy boldog és kiegyensúlyozott kutyát fargjon belőle, és feledtesse az első évek sanyarú sorsát, de valahogy nem sikerül átlépni azt a bizonyos pontot.

Ebben szeretnék nekik segítséget nyújtani. Ha valakik akkor ők megérdemlik a boldog életet.

Kalandra fel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Hasonló bejegyzések

Kutya az utcán
Kedvencek

A világ kutya szemmel

Fotó: Sammy-Williams a Pixabay által. Milyen a világ egy embernek? Először is kezdjük azzal, hogy milyen számodra a világ. Kiszámítható, biztonságos. Tudod, hogy mikor mehetsz

Bővebben »
Én-A-Szuper-Tréner-8-alkalom-12
Egyéb bejegyzések

Én a Szuper Tréner 8. nap

Bevezető Muszáj egy kis felvezetést is írnom ehhez a naphoz, hogy érezd mennyire is volt fontos tapasztalás. A csütörtöki csepeli edzés után Lucy az edzőnknél

Bővebben »
Lucy és Csabi

Sári Csaba

Családi kutyatréner és full time border apuka

“Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer.

De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra.

Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra…

Antoine de Saint-Exupéry

Személyes kedvenceim